Széljegyzet

Második rész / Irány Svájc

Pünkösd hétfőt kedd követte, így van ez rendjén minden napnak eljön a soron következője. Kezdésnek a kilátóból mindent szemügyre vettek,  majd jól be ebédeltek. Kora délután is volt már, amikor az Inn folyónak fordult a kormány. Münchenbe tartottak, tudták hogy az út jó két nap.

Fél 11 lesz 3 perc múlva, ezt mutatja Passauban a napóra

11 lesz 27 perc múlva, ezt mutatja Passauban ez a remek napóra

Budhista lepedő védi a naptól a szobát /Passau/

Budhista lepedő védi a naptól a szobát /Passau/

 

Az Inn folyó nem volt olyan érdekes, mint a Duna amilyen széles. Nagyon tűzött rájuk a nap és az út egyre jobban vége láthatatlanabb. Poros köveket hordott fel Zsiráf lába, igyekezni kellett onnan nem hiába.  De az útnak nem akart vége lenni, csak hosszú egyenes és körülöttük semmi, de semmi. Aztán valahogy csak vége lett a végtelennek, szép fa hídon átsuhantak és a helyzet egyből jobb lett. Bár aznap sokat nem haladtak, egy kedves vendéget azért maguk mellé kaptak. Együtt utaztak egy darabig, mégpedig a Salbachi vasút állomásig. Út közben még megálltak, percben csak párra, hogy egy csomó epret vegyenek vacsorára.

Elbúcsúztak az új baráttól, majd a város szélén felverték a sátrat, ahol mások nem láthatták olyan jól. Gyorsan álomba is zuhantak, mert tudták hogy másnap sokat kell haladjanak.

csoda tevő fahíd

A csoda tévő fahíd

 

Hajnalban aztán különös zajra riadtak. Emberi léptek ropogtak a harmatos fűvön, épp ott ahol a fej feküdt a földön. Fél 5 volt még csak, de érezték tovább nem álmodhatnak. A sátorból kikászálódtak és láss csodát még csak akkor ébredezett a nap.

 

P1060319

Napfelkelte /Salbach/

 

Forró kenyér illata lengte be a teret, mivel az este egy pékség szomszédságába telepedtek. Az idegeneket látni kívánta a pék, amivel őket nagyon meglepték. A barátságos kérdéseket érdekes válaszok követték, cserébe egy reggelivel Zsiráf gazdáját megvendégelték. Friss zsömle, kroissant, és magvas tekercs, sőt még egy kávét is kapott mellé, amit hamar levert.

 

P1060318

Pékség Salbachban, épp ahol a sátrat leraktam

10387121_10202643792508387_6868927478994958083_o

A pék ajándéka

 

A reggelit követően elköszöntek illendően. München még messze volt, de a sok látni való mindent kárpótolt. Kattogott a fényképező rendesen fel és le robogtak dombokon, s völgyeken.

 

P1060325

Vízkerék valahol München felé

P1060331

Erdő széli, apró, fakazettás kápolna

 

Hamarosan egy hatalmas templom mellé értek, ahová isteni hívásra be is tértek. Amikor a kapun bementek, orgonaszóra lettek figyelmesek. Rajtuk kívül senki nem volt a hatalmas szentségben, az orgona csak nekik szólt feltehetően nem véletlen. Mikor az ámulattól magukhoz tértek vették csak észre a pecsétet…

P1060336

Az El Camino zarándokút németországi szakaszának első temploma

 

P1060344

Oltár és pecsét

P1060341

az első pecsét /tinta híjján szárazon/

…sajnos nem volt tinta a pecséthez, így emlékül örökké őrzik ezt a képet. Mikor már elég volt az orgona szó és a szemnek sem akadt több látnivaló, Zsiráf tovább állt mint jó hátas ló. Volt is ok a további útra, hisz aznapi céljuk messze volt még és ezt mindenki jól tutdta.

 

P1060348

Jó irányban

P1060349

Windows XP képernyő kímélő No.:2

 

Szedte a lábát drága Zsiráf, miközben gazdája sok mindent látott, átlépték az első bűvös számot.

P1060351

Még egy méter és megvan az ezer kilóméter

 

Kb. 50 kilóméter múlva, Münchenben ért véget az aznapi túra. Egyenesen az Angol kertbe keveredtek, amit rögtön szívből megkedveltek. Az Isaar folyó keresztül folyt rajta, ám kicsit megigazították mégis természetes volt az útja. A vándoroknak sem kellett ennél több, beugrottak a vízbe, ahol akkor már több vicces fiatal fürdött.

 

P1060356

English Garden /München/

P1060357

Helyi hülyék /jobb,ball/

 

Ami ezután következett, az tökéletesen jól szervezett. Bár semmi sem volt tervezett, mégis érezni lehetett, hogy az élet rendezett. Az egyetem könyvtárába jutottak, hogy a telefonba energiát vadásszanak. Zsiráf addig az aulában lent maradt, míg a gazda két emelettel feljebb, a világ hálón ragadt. Információ ehségét csillapítva hirtelen eltelt pár óra, mikor gyanútlanul indult vissza ahol már várt rá hű szolgája. Este lévén a kapukat bezárták, se ki, se be nem kerülhetett aki akkor arra járkált. Zsiráf bent és gazda kint, mikor találkoznak újra megint? Az egyetem kertjébe vezetett a kijárat, ahová a gazda gondolkozni kifáradt. Ott vett észre egy Simont a diákot, aki cigarettát penderített miközben vizsga munkát készített. Ő vette észre az éjjeli őrt, kinek segítségével Zsiráf közelebb került. Kinyitotta a bezárt kapukat, amin a kétkerekű örömmel kiszaladt. Vissza is tértek megköszönni a derék diáknak és ha már ott voltak rá is pipáltak. Kérdezgették egymást minden féléről mikor kiderült hemzseg a város a sok rendőrtől. Így a tervezett alvás helye nem okos ötlet, az angol kertben sok euró lenne ez a förtelmes “bűn tett”.  Máris elő került egy telefon, aminek másik oldalán kisvártatva megszólaltak német hangon. Újra a sors keze lehetett a dologban, ugyanis hamar szállást kaptam egy hippik által lakott parkban. Kocsik voltak egy helyen elrendezve, ahol volt zuhany, wc, kiskert, internet és 20 kedves emberke. Együtt alkottak ők kolóniát, a vándorok eddig csak hallottak, de nem láttak ilyen életformát. Maradtak is még egy napot, úgy megkedvelték az OLGA WAGENPLATZ ot.

https://www.facebook.com/stattpark

 

P1060358

Az egyetem ahová Zsiráfot bezárták /München/

P1060360

Ilyen este az Olga Wagenplatz

P1060363

Meg ilyen

P1060371

A lakosztályom

https://www.facebook.com/stattpark

 

Mikor a föld ismét napvilágot látott, úgy mondták a naptár szerdára váltott. Első nap mióta elindultak, hogy Zsiráfék egy helyben maradtak. Ettek, ittak és fürödni is elmentek a folyóhoz, majd a további irányt fürkészték az úthoz…

 

P1060373

Útvonal tervezés Zürichbe /München/

P1060375

Irány csobbanni a folyóhoz Nicoval és Janossal /ball,jobb/

P1060377

Megérkeztünk

P1060378

Szabad strand az Isaar partján /München/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közösen töltött fürdőzét követően az esti programot vártuk felkészülten. Ugyanis vendégek jöttek biciklikkel, amiket a helyszínen rendbe tehettek. A város támogatja a Wagenplatzot, mert a kultúrának és különféle rendezvényeknek otthont adnak.

 

P1060383

A biciklis workshopra bárki jöhetett

P1060379

És megszerelhette a saját Zsiráfját

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s